STORY

Min STORY

Kreativiteten har alltid funnits inom mig. Jag älskar att mitt jobb varierar mellan barnboksillustrationer, grafisk formgivning och måleri.

tinterova art production

När jag var liten tjej satt jag alltid och ritade eller samlade på saker som jag kunde skapa någonting av. Jag kunde sitta i timmar då likväl som idag, bara inspirationen lyser med sin närvaro.

I skolåldern dekorerade jag alla mina skolböcker med blomster och jag har alltid tyckt om att bygga ihop mönster av mina skapelser. jag minns fortfarande mitt första akvarellblock i miniformat och mina allra första oljefärger. Den boxen med färger var magisk och jag minns hur jag försökte få tuberna att räcka så länge som möjligt.

Efter mina konststudier i Sverige begav jag mig till Rom/Italien för att fortsätta mina studier vid Istituto Europeo di Design. Det blev fantastiskt lärorika år både inom illustrerandet men även att jag fick lära mig ett helt nytt språk, Italienska – kärlekens språk. Det var ett svårt beslut att lämna livet där och åka hem till Sverige igen efter studierna men jag gjorde mitt val av olika anledningar. Min dröm hade länge varit att starta mitt egna företag och Tinterova Art Production kom till liv. Sedan den dagen 2003 har jag arbetat med olika uppdrag för förlag såsom barnboksillustrationer, läromedel och formgivning av spel. Inom grafisk formgivning har jag arbetat med marknadsföringsmaterial, visuella identiteter och branding till olika tyoper av bolag, stora som små.

kontakt tinterova

Det bästa med mitt jobb är att jag får göra det jag verkligen älskar, att låta min kreativitet och fantasi få skapa olika karaktärer och världar. Att få variation i mitt skapande mellan barnboksillustrationer, grafisk design, produktdesign och måleri gör att det alltid finns inspiration att få. Tycker du om det jag gör eller har några funderingar, skicka gärna ett mail och säg Hej till info@tinterova.com

Utbildning; Instituto Europeo di Design/ Rome and Berghs School of Communication/ Stockholm.

Medlem i Illustratörcentrum, Svenska Tecknare

varumärken

Swedish design shop with interior design products and handmade jewelry. Patterns inspired by traditional Scandinavian heritage and the beauty of Swedish nature.

Modern traditional kurbits inspired of the beautiful nature of Sweden. My passion for the Scandinavian heritage and other visual traditions reflects in paintings, prints and products.

For Hälsingland, design and products have taken shape through the Hälsingebock, flax flower and patterns inspired by motives from Hälsingland’s cultural heritage and the world heritage Hälsingegårdarna.

licensavtal

Följande företag har rättigheter enligt enskilda licensavtal att nyttja min form av Hälsingebocken. Nyttjanderättigheterna är framtagna enligt ök mellan Tinterova och företaget. Är du intresserad av att ta del av ett licensavtal eller har frågor och funderingar, kontakta mig info@tinterova.com

referenser

Kunder jag arbetat med i form av illustration och grafisk design/ formgivning.

house of helsingland shop

House of Helsingland Shop

House of Helsingland skapar mönsterdesign och inredningsdetaljer med kulturarv som fokus, för egen produktion och externa varumärken. Design och produkter har tagit form genom Hälsingebocken och mönster inspirerat av Hälsinglands kulturarv och världsarvet Hälsingegårdarna.

återförsäljare och butik