HÄLSINGEBOCKEN

HÄLSINGEBOCKEN

För Hälsingland har design tagit form genom Hälsingland’s stolta symbol – Hälsingebocken. Bocken symboliserar ”Hälsingens styrka och mod” och finns i legender och ortnamn, som dekoration, hantverk och konst, i klubbemblem och logotyper, i stadsvapen och naturligtvis i landskapsvapnet. 

LIVING TRADITIONS

 Living Traditions är samlingsnamnet för min design där svenskt visuellt kulturarv, traditionella symboler och mönster får nytt liv med ett nutida förflutet.
Arbetet med gamla svenska mönster, Dalahästen och Hälsingebocken startade som ett konstprojekt som nu har hittat sin plats i produkter och design både till externa varumärken samt nu även i egen produktion.
För Hälsingland – design och produkter har tagit form genom Hälsingebocken, linblomman och mönster och målningar inspirerade av motiv från Hälsinglands kulturarv och världsarvet Hälsingegårdarna.

hälsingebocken från hälsingland

Jag delar gärna min design för produktion i form av licensavtal. Är du intresserad kontakta mig info@tinterova.com

hälsingebock siluett

hälsingebocken siluett

Kopiering är ej tillåten. Bilder, texter eller annat material från webbplatsen får inte kopieras eller användas utan skriftligt tillstånd.

Läs våra allmänna villkor >>

Läs mer om upphovsrätt här >>

För varumärket har flera varianter utformats anpassat till olika specifika produkter. Formen är väl utarbetad sedan många år, särpräglad och skiljer sig från andra Hälsingebockar med sin lite rundare, feminina form och detaljerade siluett.

Hälsingebockens siluett syns i olika material och för olika ändamål. Vill du bli återförsäljare eller få hjälp med design av din egen bock kontakta mig info@tinterova för mer information.

hälsingebock med mönster

Hälsingebockar med mönster även inspirerat av gamla världsarvsmönster har tagits fram och finns tillgängliga i olika format. Önskar du en egen personlig design kontakta mig för mer info.

hälsingebock 3D

3d glas skulptur – anno 2014

hälsingebock art

Jag har dedikerat några exemplar av kollektionen Art som reproduktion. Dessa säljs som konstverk i form av litigrafier, i metall eller akrylglas. jag gör även specialbeställningar i from av skräddarsydd design för specifika ändamål. Du kan få din egen unika Hälsingebock producerad i önskat material. För mer information eller frågor kontakta mig info@tinterova.com.

PLACE BRANDING

hälsingebock med mönster inspirerat av världsarvsgårdarna hälsingegårdarna.

Hälsingegård Världsarv – Gästgivars

hälsingebock lina

Hälsingebocken med Linblomman – Hälsinglands landskapsblomma

hälsingebock nordanstig

Specialdesignad hälsingebock framtagen för Nordanstigs kommun. 

hälsingebock stardust

Specialdesignad Hälsingebock framtagen som gåva från Nordanstigs kommun till Christer Fuglesang

hälsingebock med gravyr

Specialdesignade hotell nycklar framtaget till Hotell Mellanfjärden, kylskåpsmagneter, smörknivar.

barnkläder i linne med brodyr