Hälsingens styrka och mod

För Hälsingland har design och produkter tagit form genom Hälsingebocken – Hälsinglands stolta symbol och nyskapande kulturarvsmönster.
Hälsingland’s stolta symbol – Hälsingebocken symboliserar ”Hälsingens styrka och mod” och finns i legender och ortnamn, som dekoration, hantverk och konst, i klubbemblem och logotyper, i stadsvapen och naturligtvis i landskapsvapnet. 

För varumärket har flera varianter utformats anpassat till olika specifika produkter. Formen är väl utarbetad sedan många år, särpräglad och skiljer sig från andra Hälsingebockar med sin lite rundare, feminina form och detaljerade siluett.

Produkterna säljs under varumärket House of  Helsingland och finns att hitta i SHOPEN >>

Kopiering är ej tillåten. Bilder, texter eller annat material från webbplatsen får inte kopieras eller användas utan skriftligt tillstånd. Läs våra allmänna villkor >> Läs mer om upphovsrätt här >>

HÄLSINGEBOCKEN SILUETT

Hälsingebockens siluett syns i olika material och för olika ändamål. Vill du bli återförsäljare eller få hjälp med design av din egen bock kontakta mig info@tinterova för mer information.

House of Helsingland skapar mönsterdesign och inredningsdetaljer med kulturarv som fokus, för egen produktion och externa varumärken. Varumärket grundades 2014, inspirerat av det svenska kulturarvet och den traditionella historiens bevarade skatter.
 
Living Traditions är familjenamnet för varumärkets design där Svenskt visuellt kulturarv, traditionella symboler och mönster får nytt liv med ett nutida förflutet.
Arbetet med gamla svenska mönster, Dalahästen, Kurbits och Hälsingebocken startade som ett konstprojekt som nu fått sin plats i form av produkter och design.För Hälsingland har design och produkter tagit form genom Hälsingebocken, linblomman, mönster och målningar inspirerade av motiv från Hälsinglands kulturarv och världsarvet Hälsingegårdarna. 

HÄLSINGEBOCKEN MÖNSTER

Hälsingebockar med mönster även inspirerat av gamla världsarvsmönster har tagits fram och finns tillgängliga i olika format. Önskar du en egen personlig design kontakta mig för mer info.

HÄLSINGEBOCKEN 3D

Hälsingebockar med mönster även inspirerat av gamla världsarvsmönster har tagits fram och finns tillgängliga i olika format. Önskar du en egen personlig design kontakta mig för mer info.

3d glas skulptur – anno 2014

HÄLSINGEBOCK ART

Jag har dedikerat några exemplar av kollektionen Art som reproduktion. Dessa säljs som konstverk i form av litografier, i aluminium med tryck, gravyr eller akrylglas.  (dessa produkter är beställningsvara). Jag gör även specialbeställningar i from av skräddarsydd design för specifika ändamål. Du kan få din egen unika Hälsingebock producerad i materialen akryl, aluminium, trä eller som litografi. För mer information eller frågor kontakta mig info@tinterova.com.

HÄLSINGEBOCK PLACE BRANDING

hälsingebock världsarv

Hälsingebock med mönster inspirerat av världsarvsgårdarna hälsingegårdarna.

hälsingebock lina

Hälsingebocken med Linblomman – Hälsinglands landskapsblomma

hälsingebock nordanstig

Specialdesignad hälsingebock framtagen för Nordanstigs kommun. 

hälsingebocken STARDUST

Specialdesignad Hälsingebock framtagen som gåva från Nordanstigs kommun till Christer Fuglesang

hälsingebock med gravyr

Specialdesignade hotell nycklar framtaget till Hotell Mellanfjärden, kylskåpsmagneter, smörknivar.

hälsingebock som brodyr

LICENSAVTAL

Jag delar gärna min design för produktion i form av licensavtal. Är du intresserad kontakta mig info@tinterova.com

DESIGNSKYDD

© 2024 Tinterova Art produktion. All Rights Reserved.

anmäl dig till nyhetsbrevet

vill du hålla dig uppdaterad kring mitt kreativa arbete