Min STORY

Min story som kreatör är att kreativiteten alltid har funnits inom mig. En variation mellan barnboksillustrationer, grafisk form och måleri.

hur allt började

Det började med att jag som liten tjej alltid satt jag och ritade eller samlade på saker som jag kunde skapa någonting av. Jag kunde sitta i timmar då likväl som idag, bara inspirationen lyser med sin närvaro.

I skolåldern dekorerade jag alla mina skolböcker med blomster och jag har alltid tyckt om att bygga ihop mönster av mina skapelser. Jag minns fortfarande mitt första akvarellblock i miniformat och mina allra första oljefärger. Den boxen med färger var magisk och jag minns hur jag försökte få tuberna att räcka så länge som möjligt.

tinterova art production

Efter mina konststudier i Sverige begav jag mig till Rom/Italien för att fortsätta mina studier vid Istituto Europeo di Design. Det blev fantastiskt lärorika år både inom illustrerandet men även att jag fick lära mig ett helt nytt språk, Italienska – kärlekens språk. Det var ett svårt beslut att lämna livet där och åka hem till Sverige igen efter studierna men jag gjorde mitt val av olika anledningar. Jag var fokuserad och min dröm hade alltid varit att starta eget företag och Tinterova Art Production kom till liv. Sedan den dagen 2003 har jag arbetat med olika uppdrag för förlag såsom barnboksillustrationer, läromedel och formgivning av spel. Inom grafisk formgivning har jag arbetat med marknadsförings material, visuella identiteter och branding till olika typer av bolag, stora som små.

min story tinterova kontakt

Det bästa med mitt jobb är att jag får göra det jag verkligen älskar, att låta min kreativitet och fantasi få skapa olika karaktärer, världar och mönster. Att få variation i mitt skapande mellan barnboksillustrationer, grafisk design, produktdesign och måleri gör att det alltid finns inspiration att få. Tycker du om det jag gör eller har några funderingar, skicka gärna ett mail och säg Hej till info@tinterova.com

Utbildning; Instituto Europeo di Design/ Rome and Berghs School of Communication/ Stockholm.

Medlem i Illustratörcentrum, Svenska Tecknare

varumärken

För att sammanfatta lite av det jag jobbar med under egen regi se mina varumärken nedan. Förutom konsten och måleriet driver jag varumärket House of Helsingland med produkter i Hälsingeanda, Kurbits by Tinterova där jag skapar modern kurbits för olika ändamål. 

House of helsingland

Svensk design med inredningsdetaljer och smycken. Med mönster inspirerat av traditionellt Scandinaviskt kulturarv och vår vackra svenska natur.

kurbits by tinterova

Modern traditionell kurbits inspirerad av Svensk natur. Min passion för det Scandinaviska kulturarvet och andra visuella traditioner återspeglas i målningar, litografier och på produkter.

hälsingebocken

For Hälsingland, design and products have taken shape through the Hälsingebock, flax flower and patterns inspired by motives from Hälsingland's cultural heritage and the world heritage Hälsingegårdarna.

licensavtal

Följande företag har rättigheter enligt enskilda licensavtal att nyttja min form av Hälsingebocken. Nyttjanderättigheterna är framtagna enligt ök mellan Tinterova och företaget. Är du intresserad av att ta del av ett licensavtal eller har frågor och funderingar, kontakta mig info@tinterova.com

referenser

Kunder jag arbetat med i form av illustration och grafisk design/ formgivning.

återförsäljare och butik

anmäl dig till nyhetsbrevet

vill du hålla dig uppdaterad kring mitt kreativa arbete