MODERN KURBITS

• KURBITS •

Kurbits för privatpersoner, produkter och företag.

Modern kurbits med mycket färg och mönster gör mig glad. Möjligheterna är oändliga när det kommer till att skapa kurbits mönster av olika slag. Här nedan presenterar jag några av mina kurbits-skapelser framtagna på beställning för produkter, inredningsdetaljer och privatpersoner.  Inspirationen kommer från vår fantastiskt vackra Svenska natur men även  av de traditionella kurbits mönster som finns bevarade. Läs mer om historien bakom >>

• PERSONLIG KURBITS TILL BRÖLLOP •

Det här naturälskande paret önskade kraftfulla klara färger med fåglar och rävar som detaljer. Bröllopet skulle äga rum under ett vackert pilträd och i mönstret kan man se detaljer även av det.

Detaljer gällande typ av blomster, färger och symboler växer fram i samarbete med kundens önskemål men även efter deras förväntningar. Det är så oerhört roligt att få skräddarsy kurbitsmönster till specifika ändamål såsom bröllop.

© 2023Tinterova Art Production. All Rights Reserved.

Kurbits mönster skapat till det vackra bröllopsparet Alyssa & Paul. I det här mönstret kan man se skymten av  den Svenska Dalahästen, svensk/amerikanska flaggan och lejon. Och självfallet specifika val av blomster och färger efterfrågade av bröllopsparet. 

© 2023Tinterova Art Production. All Rights Reserved.

Kurbitsmönster i olika utföranden skapade för bröllop, inbjudningskort, menyer etc.

© 2023Tinterova Art Production. All Rights Reserved.

En kulturell resa
Kreativiteten har funnits i mig sedan jag var liten då jag alltid satt och ritade. Förutom att sitta bland mina färgpennor samlade jag på saker såsom stenar, glasbitar och annat småkrafs som jag kunde skapa någonting av. I skolåldern dekorerade jag mina skolböcker med blomster och jag har alltid tyckt om att bygga ihop mönster av olika former. 

Varför skapar jag just Kurbits?
Som barn tillbringade jag större delen av mitt sommarlov med min familj i Leksand, Dalarna. Det var en kulturell resa då min mamma var dansare i Himlaspelet– en pjäs som skrevs 1941 av Rune Lindström. Förutom att sitta backstage under föreställningarna utforskade vi även vackra Dalarna, besökte kulturarv och museer. Denna färgstarka miljö med sin svenska historia gjorde avtryck i mig. Många år senare fick jag en bröllopsinbjudan från min barndomsvän i Leksand vilket gjorde att  jag skapade min första kurbits á la Tinterova som bröllopsgåva. Mitt intresse och efterfrågan för att skapa kurbits har därefter vuxit i takt med kreativiteten och idag ses mina kurbits även på inredning, keramik, textil och förpackningar.
Jag tycker om lekfullheten i kurbits-skapandet och att få skapa någonting nytt av vårat svenska kulturarv, fast i en modern tappning.

Vad inspirerar mig?
Allt omkring mig inspirerar mig och primärt vår vackra natur. Vart jag än tittar så ser jag färger och former som byggs ihop till små konstverk i mitt huvud.

•KURBITS BESTÄLLNING •

Hur gör jag en beställning?

Har du en idé som du vill förverkliga, kanske få just ditt personliga kurbitsmönster, eller skapa en produkt och behöver hjälp med illustration. Jag hjälper både privatpersoner och företag i olika former, stora som små.

Hör av dig till mig info@kurbitsbytinterova.com

© 2023Tinterova Art Production. All Rights Reserved.