Konstrundan 2024

Välkommen till bloggen! Här beskriver jag olika uppdrag och min kreativa process inom illustration, grafisk design och konst.

Konstrundan 2024

Utställning Konstrundan 2024

Konstrundan 2024 arrangeras som vanligt årligen av Lions i Hudiksvall/Nordanstig. Konstnärer kan hålla sina ateljéer öppet för besökare. Vid årets utställning gästade jag åter igen Galleri Stoorverk som drivs av konstnären- min fina vän Janina Stoor.

” BEYOND THE BEGINNING “

Årets konstverk gestaltar naturens kraft och vackra färgexplosion som en påminnelse om den skönhet som naturen och den planeten vi lever på besitter. ”Bortom början” presenterar målningar som speglar en start på någonting nytt.
Allt mörker har ett ljus, ett ljus vi är beroende av och som sprider sig om vi ser möjligheterna. Med ljuset föds liv och hopp om återuppbyggnad och harmoni.

Det mesta av inspirationen kommer från naturen och dess färgsprakande skönhet och allt liv som finns. Nyanserna är oändliga mellan ljus och skugga och det inspirerar till att framhäva den skönhet som naturen och den planeten vi lever på besitter.

Jag använder Rembrandts oljefärg på ett skulpterande sätt, vilket framhäver oljefärgens egenskaper och skapar en spännande textur och djup på duken. Samtidigt använder jag mina händer att tona ut färgen istället för pensel. Den här tekniken bidrar till att förstärka målningarnas konstnärliga uttryck och ger dem en egen karaktär. I flertalet av motiven kombinerar jag oljefärgen med äkta guldblad för att således skapa ett extra shimmer och exklusivitet i mina konstverk.


KONSTRUNDAN 2024 – KONSTVERK

Flera av tavlorna har fått nya hem vilket gör mig oerhört tacksam och stolt. Sammanfattningsvis vill jag tacka alla som besökte oss under helgen och alla som skickat kramar och fina meddelanden! Det ger mig kraft att fortsätta och inspiration att skapa desto mer.

Är du intresserad av ett konstverk, göra en personlig beställning eller bara skriva några rader? Hör av dig till info@tinterova.com