Kurbits till företag

Välkommen till bloggen! Här beskriver jag olika uppdrag och min kreativa process inom illustration, grafisk design och konst.

Kurbits till företag

kurbits illustration

Modern kurbits med mycket färg och mönster gör mig glad. Möjligheterna är oändliga när det kommer till att skapa kurbits mönster av olika slag. Jag har tagit fram kurbits till olika företag genom åren och här nedan presenterar jag några av dem.

CCS SKINCARE BRANDS

PRESSRELEASE 2024>>

PRESSRELEASE 2023>>

LINDA LANDENBERG PARFUME

Linda Landenberg perfume >>

CINDOR

För Cindor har jag tagit fram diverse kurbits kollektioner för många olika slags produkter. Mestadels av dem finns att hitta i Gamla Stan i Stockholm samt flertalet återförsäljare runtom i Sverige och i Europa.

HISTORIEN BAKOM

En kulturell resa
Kreativiteten har funnits i mig sedan jag var liten då jag alltid satt och ritade. Förutom att sitta bland mina färgpennor samlade jag på saker såsom stenar, glasbitar och annat småkrafs som jag kunde skapa någonting av. I skolåldern dekorerade jag mina skolböcker med blomster och jag har alltid tyckt om att bygga ihop mönster av olika former. 

Varför skapar jag just Kurbits?
Som barn tillbringade jag större delen av mitt sommarlov med min familj i Leksand, Dalarna. Det var en kulturell resa då min mamma var dansare i Himlaspelet– en pjäs som skrevs 1941 av Rune Lindström. Förutom att sitta backstage under föreställningarna utforskade vi även vackra Dalarna, besökte kulturarv och museer. Denna färgstarka miljö med sin svenska historia gjorde avtryck i mig. Många år senare fick jag en bröllopsinbjudan från min barndomsvän i Leksand vilket gjorde att  jag skapade min första kurbits á la Tinterova som bröllopsgåva. Mitt intresse och efterfrågan för att skapa kurbits har därefter vuxit i takt med kreativiteten och idag ses mina kurbits även på inredning, keramik, textil och förpackningar.
Jag tycker om lekfullheten i kurbits-skapandet och att få skapa någonting nytt av vårat svenska kulturarv, fast i en modern tappning.

Vad inspirerar mig?
För att sammanfatta var jag får min inspiration ifrån så måste jag medge att allt omkring inspirerar mig. Primärt vår vackra natur men även gamla mönster och kulturarv. Vart jag än tittar så ser jag färger och former som byggs ihop till små konstverk i mitt huvud.