Nya oljemålningar på gång

Idag började jag på ännu en ny oljemålning. Jag är så inspirerad och experimenterar med tjockare lager av oljefärg att skulptera med samt provar mig fram med nya färgkombinationer. Oljefärgen är fantastisk att jobba med och jag älskar att “slösa” med färgen vilket jag inte gjort tidigare. Jag använder Winsor & Newton linneduk då jag tycker de håller bäst kvalitét och oljefärgen kombinerar jag Winton och Rembrandts oljefärger som är fullkomligt fantastiska att jobba med, smidigheten och färglystern är oerhört fin. När jag tidigare målat i olja har jag tunnat ut färgen för det var så man lärde ut, men nu vill jag experimentera och hitta mitt eget sätt att förhöja färgen och strukturen. Älskar denna årstid som inspirerar till skapande!

Här är några närbilder på tavlor jag jobbar med just nu, 6 st på gång samtidigt.

Se fler oljemålningar >>